Als eerste weten waar snelheidscontroles plaatsvinden, meteen de resultaten kennen van alcoholcontroles, op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van de politiezone, snel geïnformeerd worden over opsporingsberichten,…

Als politie mogen we nooit discrimineren, maar onze vrienden en volgers op Facebook en Twitter weten het allemaal een tikkeltje sneller.

De politiezone investeerde de afgelopen jaren sterk in de uitbouw van de externe communicatie. Onze perscontacten ontvangen dagelijks persberichten, die we altijd terugvinden op de regionale pagina’s van de verschillende kranten. Elk jaar maken we een aangenaam leesbaar jaarverslag. En twee jaar geleden lanceerden we een nieuwe gebruiksvriendelijke website (www.pzglm.be). In de verdere uitbouw van de communicatie, mochten ook de sociale media niet ontbreken. We willen ook via de virtuele wereld bereikbaar zijn.
 
Twitter en Facebook
De politiezone is sinds november 2011 actief op twitter (@pzglm). Bijna dagelijks worden er tweets verstuurd.
Na deze eerste kennismaking met ‘volgers’ op Twitter voelen we ons nu klaar om ook ‘vrienden’ te maken op facebook. Daarom lanceren we eind februari een eigen account (Politiezone Glm) en ‘fanpagina’ (Politiezone Geel – Laakdal – Meerhout) op facebook. Het is een nieuwe stap naar meer interactieve communicatie. Met de eigen facebookpagina’s hopen we vragen, opmerkingen en voorstellen te krijgen van inwoners die anders nooit gesteld of gemaakt zouden zijn.

Van controles tot preventietips en nuttige weetjes
Wat mag je verwachten van onze facebookpagina’s en tweets? Aankondigingen van acties, verkeerscontroles, wegenwerken, omleidingen, verkeersinformatie,… Uiteraard willen we ook de resultaten van onze acties en controles kenbaar maken. Verder tweeten en delen we preventietips en opsporingsberichten.

Grote evenementen
In 2012 wordt Twitter en Facebook ook ingezet om voor, tijdens en na grote evenementen te communiceren met bezoekers en omwonenden. We denken daarbij aan de muziekfestivals Groezrock en Reggae Geel en aan het Belgische Kampioenschap Wielrennen.

Niet voor noodoproepen of dringende tussenkomsten
Facebook en Twitter dienen niet om noodoproepen te plaatsen of dringende meldingen te doen. Daarvoor moet je het noodnummer 112 of het algemene nummer van politiezone 014 56 47 00 bellen.